Akkurat nå, i hagen min og langs de stier som jeg ellers ferdes på.

mandag 5. september 2011

Sopp-plukketid

Sopp plukkes i kurv, plastpose fy fy! Her er kurven min. Og oppi den en god soppkniv. Det finnes mange fancy varianter i handelen å få kjøpt, til varierende pris, og kvalitet. En ting er sikkert, man beheøver slett ikke legge mange kronene i en god kniv! Antagelig har du allerede det du trenger i kjøkkenskuffen din.

For å lage din egen eksklusive soppkniv tager man en liten kniv (her er brukt en gammeldags butt fruktkniv) og en bakepensel. Så legger du disse anføttes, eller ende mot ende (for da kan ingenting hende;) også teiper du godt sammen, rundt og rundt, slik! Du har nå laget din egen soppkniv. Gratulerer!


Så er man klar for sopptur. Noen ganger trenger man ikke gå langt. Utrolig hva man kan finne i egen hage. I dag fant jeg pluggsopp, den ville jeg ikke ha da den er giftig.

Pluggsopp (Paxillus) NB! Regnes i dag som giftsopp.
Plukk bare velkjente sopper. Ikke gamble, her må man være sikker. Ha med deg soppbok, av nyere dato. Boka du allerede har kan være foreldet. Vær klar over at en del sopp som før ble ansett som spiselige, står i dag på giftlista. Er du i minste tvil, besøk nærmeste soppkontroll. Hvis ikke du har mulighet til det, kast den. Det kan være verd livet!

God sopptur

6 kommentarer:

Kari sa...

Å høsten er en herlig tid også - tenk på alt man kan plukke inn av godsaker. Kos deg på sopptur :)

Unknown sa...

Jeg plukker en del sopp og synes det blir så mye mere gøy å gå på skauen når jeg (jakter på noe.
Og det er nok sopp til alle som gidder å plukke.
Super duper kniv må jeg si.
Ha en fin uke , Marit.
(fine bilder)

Inger Marie sa...

Så flott kniv du har laget deg:)
Jeg har akkurat kjøpt meg ny...ikke så flink som deg der:)
Jeg elsker å gå i skogen på høsten...og sopptur er veldig morro.Søndag plukket jeg masse traktkantareller:))

Inger Marie sa...

Hei igjen...Jeg legger meg til som følger hos deg...og du er hjertelig velkommen til Hagerommet mitt:))

Anonym sa...

Spennende med sopp, men selv er jeg grønn på området. Tør ikke ta noe. En av naboene har invitert meg med på tur for å lære, men så dro de til Kreta. Makan :). Kommer tilbake til helgen, så jeg håper det blir etter det :).

Frøblandingen for å tiltrekke seg sommerfugler kjøpte vi på felleskjøpet. Husker ikke merket akkurat nå, men er bare der jeg har sett den. Var 7 eller 8 forskjellige som spiret men berget bare fire sorter. De store høye gule, den blå der, kornblomst også kaliforniavalmuen :)

anneli sa...

Jag älskar svamp, men vågar aldrig plocka egen.... synd!
Man blir sugen när man ser dina bilder!