Akkurat nå, i hagen min og langs de stier som jeg ellers ferdes på.

tirsdag 6. september 2011

Å spise kirsebær med de store...

...kan da ikke være noe å trakte etter når man har sitt eget drivhus fullt av de søteste druer!

Druetreet mitt er for tiden hagens stolthet. I høst har det båret enormt mye bær! Fremdeles er det mer å hente. Siden slutten av juli har vi kunnet forsyne oss av saftige søte små og mumset i oss klasevis. Så skal det bli likedan neste år vil jeg bruke druene til også noe annet matnyttig.

Gårsdagens "fangst"

Er det noen der ute som vet hva jeg kan lage for noe godt av dem?
Vin vet jeg såklart...men er liksom ikke den mengden til sette i gang vinproduksjon. Saft vet jeg også er godt, for det har min mor laget tidligere. Nydelig! Men, er det noe annet godt å lage??

Jeg ville bli veldig glad for å få noen tips, og oppskrifter gjerne.

16 kommentarer:

Annelis hantverk sa...

Men så underbart med egen god vindruveskörd!
Ha en fin dag!

Tins roser sa...

Akkurat på det området er jeg ingen
ekspert, jeg er ikke glad i
kjøkkenet, nemlig, gjør bare det jeg
må, (ler).
Men for en fangst, det må være utrolig
gøy når det bugner på denne måten.

KLEM til DEG

Anonym sa...

Imponerende !
Så herlig det må være å høste egne druer.
Jeg har nok ikke noen oppskrift til deg, men følger spent med.
Dette må jeg vise min mann som lenge har snakket om å ha druer i drivhuset, som han forøvrig ikke har satt opp ennå. Nå kommer det nok opp ;)
Klem :)

Anonym sa...

Mmmm, så fristende bilder av druene deres! Og at de smaker like godt som de ser ut, vet jeg jo :-)

Kan ikke huske å ha spist noe som er lagd av druer i større mengder, men det er jo kjempegodt å ha både fruktsalat og vanlige salater, da... Og en gang hadde vi en deilig saus med druer oppi til stekt kyllingfilet; det var bernaisesaus fra pose, men i stedet for å tilberede den med melk og vann brukte vi eplemost. Og så hadde vi halve druer i som sagt. Friskt og deilig :-)

Klem, KristinB

Ingvild sa...

Så heldig du er som har egne druer i hagen :) Mitt eneste forslag til "overskuddsdruer" er å fryse dem og så ha dem som dekorative og gode "isbiter" til utover året. Druer blir ofte brukt som søtning i andre saft/syltetøy for å kunne minske mengden av tilsatt sukker !

stallnilsen sa...

Kjempeflotte druer, du er nu heldig som har egende druer i hagen, de så nu gode ut og ;)
Ha en fin tirsdag, hilsen Lisbeth ;O)

Anneli Esséus sa...

Ååååh, det måste VARA underbart att kunna skörda EGNA druvor!

4U2 sa...

Härligt., man får lust att ta ett knippe eller klase!

Ingrid Andrea sa...

Hei og hopp, dette var flott :) Takk for tips...isbiter ja det var lurt...og kanskje blande druer med andre frukter, enten eple eller kvede og lage gele! Og den druesausen kan jeg tenke meg var god ja, den skal jammen prøves ut, matglade som vi er her i huset;))

God kveld alle sammen, klemklem ^^)

Unknown sa...

De druene såg gode ut :)
Ang.himmelske munnfuller så er det vanskelig å begrense hvor mye en spiser ;DD
Ha en fin kveld.

Helene Orskaug sa...

Så fristende med egne druer fra hagen! Har ikke noe tips om oppskrift..kanskje de kan tørkes til rosiner, he he!

Ha en fin kveld videre!
Heleneklem

Anne sa...

Noe SÅ fristende og nydelig !!!
Må bare sitte å nyte det øverste bildet!
Tenk å ha så nydelige druer i egen hage..fantastisk!
tusen takk for alltid så koselige ord fra deg !
klem Anne

Heidi sa...

Så morsomt med egne druer, her kan vi bare drømme om slike tre. Jeg kan desverre ikke komme på noe en bruker druer til (bortsett fra den vinen)

Anne Karins Mat og Vin sa...

Du verden for noen flotte druer, og i en slik mengde!! Du får lage masse kaker og pynte med druer, det er alltid smakfullt.
Takk for koselig kommentar hos meg:) Her er et tips til morsom matpakke, se linken hos Matboksbloggen: http://matpakke.blogspot.com/2011/08/kaninfor.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+Matpakkebloggen+%28Matpakkebloggen%29

Mange morsomme ideer å finne hos henne:)

Snäckskalsdalen. sa...

Så många druvor och söta och goda också!
Bara ett litet tips, jag gör en kycklingsallad där man har druvor med. Stekta kycklingfiléer (delade), halverade druvor, salladsblad, sparris och naturell yoghurt blandas och toppas med stekt bacon. Jättemumsigt och det skall varr många druvor i!
Agneta kram

theromanticrose sa...

Ciao,benvenuta nel mio blog!Il tuo blog è dolcissimo!Amo la natura della Norvegia e i blog di Norvegia,molto dolci!Baci,Rosetta