Akkurat nå, i hagen min og langs de stier som jeg ellers ferdes på.

fredag 19. august 2011

Kvede-epler

Ja ja. Da er det for meg bare å bite i det sure eplet, og  innse at også hagen min har fått uønsket besøk av Iberiasneglen. Takk for hjelpen alle sammen, i jobben med å identifisere synderen!

Når jeg nå har forstått det virkelig er den, ja da skyr jeg ingen midler! Det er den eller meg (eh.. hagen min!). Så i døden skal den, den slimete ekle brune saken!

Vel, over til noe mer hyggelig. Jeg hadde i våres et blogginnelgg om kvedebuskene mine. Da var de i full blomstring. Nå er det masse epler på dem! Men de er ikke modne ennå.

Klikk på bildet
Jeg har to busker, etter min danske svigermor. Èn her hjemme, og èn i campinghagen. Busken her hjemme er et eneste virvar av grener. De legger seg til bakken, og innemellom alt vokser...ja nettop!....ugress.Blir bra med kvede-epler i år.


Busken i campinghagen har jeg vært nøye med å klippe grener av etter hvert, trimme den, slik at grenene vokser mer oppad. Den er mer som en busk skal være.

Kveden her hjemme minner mer om en krypbusk! Er fristet til å spa opp hele greia, men har ikke helt hjertet til det heller. Synes jo den er fin, og litt spesiell, når den blomstrer. Og eplene lager jeg, hvis god avling, gelè av. Slik svigermor gjorde. Smaker herlig!

Har kanskje du en spennende oppskrift på noe med kvede i? Tror ikke kvede er så vanlig rundt forbi, eller?

5 kommentarer:

lavendel mio sa...

Å huff og huff, brunsnegler liker vi ikke, du får ta deg kveldsrunder og plukke i bøtter og spann og salte de;)
Kvede har jeg også, har hatt planer leeenge om å fjerne den, for jeg er så lei de stikkende greinene som vokser i hytt og pine, men den er jo fin da, så jeg får se hva det blir til:) Eple gele har jeg aldri prøvd, trodde de var giftige jeg:)
Ønsker deg en fin helg, klem Hanne

heidi sitt ♥ sa...

Jeg har aldri sett slike epler... Men så er ikke jeg vel bevandret i eple-verdenen. Uansett, deilig da, med epler. Her ble det ingen iår :(

Haldorsdatter sa...

Heihei, den der ekle brune saken du har fått i hagen er ikke et
trivelig syn :-/
Jeg har aldri hørt eller sett kvedeepler, gele, det høres deilig ut.
Takk for kommentarer inne hos meg på min blogg :-)

Hadorsdatter

Refleksjon på livsvegen sa...

Å så flotte epler.. har ikkje høyrt om dei ein gong eg..
No er pizzaen klar!

God helg :-)

Hilde sa...

Så kul busk! Både blomster og frukt :-) Min hengkøye er kjøpt for snart 11 år siden på en hagemesse, men tror de sleger på nett - aner ikke hva det het. Tulipanteppet var masse jobb, men jeg ble litt fornøyd også.
Hilde