Akkurat nå, i hagen min og langs de stier som jeg ellers ferdes på.

onsdag 7. september 2011

No knead bread! Go ahead :)

Først, tusen takk alle sammen for mange gode innspill på hva matnyttig jeg kan bruke druene mine til. Jeg har fått tips om å nytte dem i salater, i og på kaker, druesaus til kylling, fryse ned til isterninger, lage vin! og som naturlig søtning ved sylting. Noe som satt meg på denne idèen: Det som nå er igjen av årets avling vil jeg blande med kvedeeplene som snart er modne, og koke gelè. En Gelè man kan bruke til middager utover vinteren!

Det dabber av for tiden synes jeg, på de helt store ting som skjer i hagen. Det høstes, det gulnes, avblomstres og det visnes. Riktig nok er også dette et av naturens undere, men på denne tiden av året blir det for meg naturlig å bruke mer og mer tid på sysler innomhus. Så sant jeg ikke er ute på tur. For skjer da i blandt det også! Som til helgen, da skal jeg en tur på Hardangervidda.


Vel. Jeg er nok å regne som den huslige typen (selv om jeg nok har mange flere sider enn som så!) Jeg trives med å stelle og stulle, lage mat og gjøre forskjellige håndarbeidsaktiviteter. Så hva er vel ikke mer naturlig enn at bloggen min framover vil preges litt av det? Som i dag, da jeg har prøvd ut en ny brødoppskrift. En litt annerledes framgangsmåte enn hva jeg er vant til. For prosessen begynte allerede i går!
Brødet jeg har bakt, stekes i jerngryte og skal ikke eltes. Det er kjent som no knead bread. Oppskrift med flott demonstrasjonsvideo finner du her

Slik ble brødet mitt seende ut.

Jeg kan på det varmeste anbefale deg å prøve denne oppskriften.


Et brød som smakte helt fantastisk!
Sprø skorpe, mykt og saftig inni. Slik det smaker hos en baker i Italia.
Prego! Buono appetito. 
Eller i Frankrike.
Bon appétit!
Og hjemme
hos
meg.

11 kommentarer:

Helene Orskaug sa...

Ja, hva du kan, Ingrid Andrea! Brødet så skikkelig profft ut - skal vedde på at det smaker like godt som det ser ut som!
God tur på Hardangervidda! Skal en tur på fjellet selv, i helga. Kanskje vi treffer på hverandre;o)

Heleneklem

salige lavendel sa...

Har lyst å prøve dette, det ser jo genialt ut!!

Leonora sa...

Åh så godt det ser ut! Høres jo flott ut med ingen elting.

Kari sa...

Fantastisk - det ser jo helt proft ut. Og duften av nybakt brød kommer nesten gjennom Pc-skjermen til meg her jeg sitter. Jeg gjør som deg - satser på litt mat-og hverdagsblogging i tiden fremover. Det er jo så koselig å blogge!
Ha en fin kveld. Klem,Kari

Tins roser sa...

Jotakk, jeg kunne tenkt meg en skive av det brødet der altså, fikk rett og slett vann i munnen da jeg så bildet... Jeg er nemlig et brødmenneske. Så flink du er Ingrid Andrea!

KLEM

Anonym sa...

Fristende og inspirerende! Tror jeg må prøve den oppskriften jeg også :-) Jeg fulgte linken til Mat På Bordet (der var det mye godt, ja...) og så at man kan variere en del med ulike melsorter. Syntes ditt så litt grovere ut enn bare hvetemel, så jeg lurer på hva du brukte?
Stilig knappebilde, forresten :-)

Klem, KristinB

Ingrid Andrea sa...

Da har jeg satt brøddeig nummer to, for dette brødet fikk ben å gå på ...jafs mums! så var det borte ;))

Jammen er du obeservant KristinB, for stemmer det ja, jeg hadde oppi litt sammalt fin hvete. Det vil si 400g hvetemel og 100g sammalt.

Det er moro å bake når det er SÅ enkelt, og samtidig blir så godt og vellykket:) Passer meg utmerket.

Vibe sa...

Det brød er også blandt mine ynglingsbrød, opdagede det for et stykke tid siden i Godmorgen Danmark TV og har lavet det er par gange siden. Det er rent guf, især samme dag hvor det er bagt. Dage efter kan det godt miste lidt af den sprøde skorpe. Vi brugte det sidste weekend til et pølse og ost buffet for 25 mennesker. Gik rent hjem.
Verdens bedste brød. Ha en god dag søde.

Anonym sa...

Takk for nok et herlig innlegg fra deg.
Det oser av positivitet.
Jeg er også et brødmenneske, jeg elsker brød og har spist mer enn jeg har hatt godt av. Dette har resultert i overvekt som igjen har resultert i " no bread at all "!
Men dette brødet har jeg lest gode ord om før og kommer nok til å prøve meg på det etterhvert.
Ha en flott dag , kjære deg.
Klem fra Ingunn

Haldorsdatter sa...

Nam man:-) Baking er ikke min sterke side :-/ jaja, sånn er det, men du er proff på området ser jeg :-)

Haldorsdatter

Anne (Moseplassen) sa...

Drue og kvedegele høres supert ut!
Brødet har jeg hørt om før, de er visst gode ja. Hele konseptet med løsere deig gjør det jo enklere å bake, mindre pes med kneing.