Akkurat nå, i hagen min og langs de stier som jeg ellers ferdes på.

torsdag 22. september 2011

Drue- og kvedegelè

I går gjorde jeg et eksperiment.

Etter at jeg i et tidligere blogginnlegg etterlyste tips til å bruke druene mine til noe matnyttig, fikk jeg idèen til å bruke druene sammen med kvedene. Druer har som kjent høyt sukkerinnhold, og er derfor fint å bruke som naturlig søtning. Takk til Ingvild i Pepperkakehuset som tipset meg om nettop dette. Takk også til alle dere andre for innspill.

Her under kommer en liten dokumentasjon fra gelè-seansen min. Men beklager, dere får bære over med dårlig bildekvalitet. Jeg skylder på at batteriene i kameraet mitt, de er ikke helt gode (nytt kamera er heldigvis på gang!).


Saften som ble, helte jeg tilbake i kjelen, ga et raskt oppkok og hadde oppi 1 kg sukker. Rørte rundt til alt løste seg opp. Silte bort hvitt skum. Hadde så over på glass.


Å ja. Måtte jo tjuvsmake. Nyyyyydelig! Kunne minne om ripsgelè i både smak og farge. Den særegne kvedesmaken, som kan være litt bitter, ble nok avrundet av druesaften. Og takket være druene ble det denne spenstige fargen. Vanligvis er kvedegelè mer gul/orange, med en mer markant smak.

Det er flere kveder igjen på busken. De skal bli til ren kvedegelè.

Konklusjon: Et vellykket eksperiement!

☺♪♫♪☺

8 kommentarer:

Anne (Moseplassen) sa...

Lekker farge!
Morro med noe unikt og hjemmelaget :)

Helene Orskaug sa...

Oi! Så lekker og delikat den så ut! Kanskje godt til høstens steker?

Jeg reiser på hytta nå, men helgens fotoutfordring er lagt ut allerede:o)

Klem fra meg
Helene

Anonym sa...

Så spennende! Lekker farge. har ikke hørt om kved så jeg ble litt nyskjerrig :)

Hadde vært artig med smak :)

Ragnhild sa...

Det hørtes spennende og godt ut, grovt og fint ilag kan bare bli en innertier :)

Rachel sa...

Hi dear! Thank you very much! You seem to be a lovely person! It's marvelous finding people like you! God bless and have a wonderful time! :D

salige lavendel sa...

Du verden så lekkert dette så ut. Jeg vet ikke hva kveder er for noe en gang jeg...har aldri smakt det. Lignet på epler.

Kari sa...

Nam, dette så jo utrolig lekkert ut. For en kreativ ide.
Klem, Kari

Tins roser sa...

Jeg innrømmer det først som sist, jeg er ikke glad i å være på kjøkkenet og lage mat. Gjorde det mye før da datteren min var mindre. Jeg både saftet, syltet og bakte. Men de siste tyve årene har interessen dalt. Derfor er jeg så imponert av folk som deg, som orker å lage alt dette...du er et idol i mine øyne! :))

Klem fra Unn :)