Akkurat nå, i hagen min og langs de stier som jeg ellers ferdes på.

søndag 22. januar 2012

Mønster

Hei igjen☺
Jeg har fått spørsmål om hvilket mønster jeg har brukt til den lilla barnevesten jeg blogget om for noen dager siden.
Mønsteret er islandskinspirert. Jeg har kjøpt både det og garnet fra Birgirsdottir, en av flere forhandlere av islandsull her i Norge.Under ser du vesten som jeg for en tid tilbake strikket til meg selv, i samme mønster som den over her, bare i andre farger.


Fin i koksgrå også.


Det sies at islandsull er varmere enn annet ull. Og ut fra min erfaring, så kan jeg bekrefte det.


Jeg kjøpte mitt første strikkeprosjekt med islandsull i Reykjavik  i 2007. Og etter det var jeg hekta ;)) Nå strikker jeg helst ikke med annet ull. Det har etter hvert blitt en del plagg.

Og flere plagg skal det nok bli!

14 kommentarer:

Magna sa...

Nydelig mønster! Jeg har strikka endel i Lopa garn fra Island, og jeg er enig i at det er deilig og varmt. Vi bodde på Island i noen år for lenge siden. Da kjøpte jeg utvunnet garn "pløtu lopi" som ble løst tvunnet da jeg nøsta det. Endel jobb og mye støv og rusk ble det. det er sikkert ingen som gjør sånn lenger....Lykke til med strikking!

Kari sa...

Nydelig. Så flink du er:) Klem

Randi sa...

Kjempeflott vest. Har ikke prøvd å stikke med garn fra Island, men skjønner at det er noe jeg må prøve.
Ha en fin søndagskveld:)

Inger Marie sa...

Hei:)..flott strikk!!...likte godt den i koksgrå jeg...og Islandsull er varmest...det viste jeg ikke,takk for tipset:)
Er faktisk inne i en strikkeperiode selv...gøy:))

Lises hjertegleder sa...

så nydelig den var, elsker strikketøy, men har aldri prøvd islandsk ull- må nok teste det ja!!
Klem Anne Lise

Snäckskalsdalen. sa...

Blir sticksugen när jag ser det. Men du är ju så duktig, det blir så fint!
Agneta kram

Turid sa...

Nydelig ullvest, strikking er en fin vintersyssel siden hageavbrekket er så langt på disse kanter av landet. Ha ei strålende uke :)

Helene Orskaug sa...

Ja takk! Ønsker meg en slik vest;o) Jeg er ingen kløpper med strikkepinnen, desverre. Men det er virkelig du!!

Heleneklem

Wenche sa...

Kjempefine og søtt :0) Ja islandsull er nok varmere har jeg hørt fra mine venninner som kjøpte masse tråd på Island når vi var der på jentetur i høst :0)

Mayen sa...

Flott strikk! Tror husbonden er enig med deg ;-) Han har kjøpt endel plagg av islandsull når han har vært på Island, og mener sterkt at de sjal gå i arv, så æ får ikkje røre akkurat den skuffa..

Ragnhild sa...

Islandsk garn er så flott. Jeg var masse i en pitteliten garnbutikk i Akureyri da vi var på ferie der og det var kjempeartig.

Tusen takk for så hyggelig kommentar på blåggen min :) Jeg leser blåggen din jevnlig, men har ikke vært så flink til å fortelle deg at du holder på med så masse fint for det gjør du virkelig!

Merethe sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Merethe sa...

Hei. Søkte på nettet etter Zilga drueranke og da dukket din blogg opp. Husker du hvor du fikk tak i den? Det er en av plantene som står på ønskelisten for vårens plantekjøp... Har en drueranke fra før av men vil ha flere :) Flott strikkeplagg du viser frem. Lekkert i begge fargene. God helg. Hilsen Merethe

gclub sa...

My partner and i still cannot quite believe that I could become one of those studying the important points found on your site. My family and I are really thankful on your generosity and for providing me opportunity pursue the chosen career path. Thanks บาคาร่าออนไลน์ for the important information I managed to get from your website.